Aktuellt


Publicerad 2022-02-09

Legooperatör för trådbockning eller bockning i egen regi

Om det finns möjlighet att utveckla verksamheten med trådbockning kan det vara en möjlighet hellre än att lägga ut trådbockning på legoleverantör.

När det finns ett stort behov av bockning av tråd kan det vara så att kapaciteten på den egna verkstaden inte räcker till. Då går det att kontakta en legooperatör för trådbockning som är effektiv och professionell. Men det kan också vara av intresse att se på möjligheten att utveckla den egna verksamheten med detta moment.


Trådbockning med moderna maskiner


Idag behöver det inte vara så besvärligt att lägga till trådbockning på en verkstad där man jobbar med skärande bearbetning och annan formning av metall. Om platsen finns för en ny maskin och tråd på lager så kanske detta kan vara en klok investering.


Även om man kan få mycket kostnadseffektiv bockning via en legoleverantör som kanske finns mycket nära den egna verkstaden så finns det givetvis mycket att spara på att själv klara bockningen på plats.


Nya kunskaper kommer att behövas


Utöver att rätt maskiner ska köpas in så måste man förstås också utbilda personalen. Ibland kanske det blir tal om att anställa en ny medarbetare som är duktig på bockning. Det här är kostnader som ska kunna försvaras med de intäkter man får in med den nya verksamheten.


Det är klart att det gäller att räkna på en längre tidsperiod för att se hur den här investeringen skulle kunna löna sig. Dessutom gäller det ju att se hur kombinationen av trådbockning och andra tillverkningsmetoder kan komplettera varandra.


Kompletta processer kan vara en fördel


På ett företag som jobbar med att ta fram delar för butiksinredning så finns det ju ett stort behov av att klara av alla typer av bockning. Man använder fleroperationsmaskiner för att jobba på ett effektivt sätt och trådbockningen kan absolut ses som ett viktigt komplement till verksamheten.


Om det går att ta fram kompletta processer där man klarar uppdrag från A till Ö så är det klart att det kan leda till besparingar såväl som fler uppdrag. När möjligheten finns att göra allt från att forma metallen till att montera möblerna så ligger det en hel del i att försöka få ordning på detta.


Det hela kan tas steg för steg


För en verksamhet som fortfarande växer och jobbar med att etablera sig inom metallbearbetning så är det inte så dumt att ta det hela steg för steg. Det går ju att bygga på mer fler maskiner. När budgeten finns för en trådbockningsmaskin samt en anställd som sköter den så är man redo för detta steg.


Frågan om man ska ta ett företagslån för att göra saker snabbare bör tas upp med kunnig person som kan se helheten. Ibland är det värt att ta lån och investera lite mer för att snabbare komma upp i volym på uppdrag.


Men det gäller verkligen att ha tänkt igenom denna strategi för att vara säker på att man jobbar med rätt utvecklingstakt och har säljstödet som krävs för att få användning av den nya expertisen inom trådbockning.

 

 

 

 


 

Visa alla »

Aktuellt

 

2022-12-14

Citadellet Bolagsservice kan hjälpa till med bolagsstarten

När du ska dra igång ett nytt bolag så kan Citadellet Bolagsservice hjälpa till genom att förse dig med ett lagerbolag som är redo för omedelbar start.

 

Läs mer »

 

 

 

2022-08-25

Vad tillverkas med skärande bearbetning i Sverige?

Svenska industriföretag jobbar med skärande bearbetning för att tillverka delar såväl som färdiga produkter och möbler.

 

Läs mer »

 

 

2022-06-18

Kan laserskärning vara ett bra val för en prototyp?

Det kan vara så att laserskärning blir ett bra val för en prototyp men det här beror givetvis på syfte och det material som prototypen ska ha.

 

Läs mer »

 

 

 

2022-02-09

Legooperatör för trådbockning eller bockning i egen regi

Om det finns möjlighet att utveckla verksamheten med trådbockning kan det vara en möjlighet hellre än att lägga ut trådbockning på legoleverantör.

 

Läs mer »

 

 

 

2021-10-21

Ska du avveckla ab för att undvika tvångslikvidation?

Om du ser att en tvångslikvidation kan bli aktuell då ditt bolag inte fungerar som tänkt kanske det är dags att avveckla ab för att undvika en situation där du tvingas till likvidation.

 

Läs mer »

 

 

 

2020-12-27

Nimonic är ett bra val vid risk för korrosion

I miljöer där det finns en hög risk för korrosion är Nimonic metall ett bra val men det är inte alla verkstäder som kan erbjuda bearbetning av Nimonic.

 

Läs mer »

 

 

 

2020-08-27

Sälja aktiebolag när industrin bromsar in

Den som planerat sälja aktiebolag under våren 2020 fick kanske ändra om i planerna för svensk industriproduktion minskade mer än väntat då Coronakrisen var som värst.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-08-18

Spännande fakta om laserskärning

Här är några spännande fakta om laserskärning som är en populär beskärningsmetod inom metallindustrin.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-07-20

Effektiv automatsvarvning i Gnosjö

Det finns effektiv automatsvarvning i Gnosjö och här är några av de främsta anledningarna till att resultaten kan bli så goda.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-06-29

Kan en maskinist likvidera aktiebolag?

En maskinist kan likvidera aktiebolag helt själv men det kan vara smart att låta en bolagsservice ta hand om detta.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-06-07

För IBM började det med stansmaskiner

IBMs grundare Hermans Holleriths tabellmaskin var inspirerad av den första typen av stansmaskiner som var manuella stansar på tåg.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-05-01

Mer än trådbockning på samma verkstad

En allsidig metallverkstad kan klara av mer än trådbockning i samma lokaler och det kan spara mycket tid och pengar.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-01-24

Det går snabbt att tillverka med formverktyg

Med formverktyg så går det snabbare att skapa plastdelar som håller exakta mått och erbjuder fina detaljer.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-06-26

Bra att tänka på då du ska sälja företag

Det finns mycket att tänka på då du ska sälja företag och det är viktigt att du säljer inventarier som fleroperationsmaskiner på rätt sätt.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-06-25

Kantpressar kan vara farliga maskiner

Även moderna kantpressar kan vara farliga maskiner och det är viktigt att jobba med lösningar för operatörernas säkerhet.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-02-15

Automatsvarvning som en del av en flerstegsprocess

Automatsvarvning kan ingå i en arbetsprocess där man jobbar snabbare då en maskin klarar av flera moment.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-10-09

Cnc-svarvning för effektiv och flexibel tillverkning

Med cnc-svarvning så får man effektiv och flexibel tillverkning av olika material, och cnc-svarvning är ett utmärkt val då man vill få snabb produktion.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-09-20

Tillverkning av fördröjningsmagasin med smarta industrimaskiner

Med smarta industrimaskiner så kan man snabbt och smidigt tillverka alla delar som krävs för att ett fördröjningsmagasin ska bli klart och fungera på rätt sätt.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-07-04

Sälja företag och börja på nytt med tillverkning

Man kan sälja företag för att börja om på nytt med ett område som kanske inte passar in i det första aktiebolagets verksamhetsbeskrivning men som ändå kan vara relaterat.

 

Läs mer »