Aktuellt


Publicerad 2019-07-20

Effektiv automatsvarvning i Gnosjö

Det finns effektiv automatsvarvning i Gnosjö och här är några av de främsta anledningarna till att resultaten kan bli så goda.

Idag så är Gnosjö en region som är känd för sin produktivitet. Att du finner riktigt effektiv automatsvarvning i Gnosjö kommer knappast som en överraskning. Men visste du varför Gnosjös verkstäder är så bra på den här formen av metallbearbetning? Här är några av anledningarna…


Automatsvarvning i Gnosjö med moderna maskiner


Maskinerna är förstås a och o när det ska arbetas med metall. Det gäller att de har kraft och precision.  Den automatsvarvning Gnosjö står för erbjuds med moderna maskiner. Det handlar om maskiner som styrs med CNC-tekniken.


Märkena på maskinerna kan variera. Idag finns det en rad olika tillverkare av automatsvarvar och andra viktiga industrimaskiner. Några exempel på maskinmärken som du finner på Gnosjös bästa verkstäder är:  • Citizen

  • Mayer

  • Star

  • Traub

  • Mazak

  • Miyano


Med CNC så går det att jobba snabbt och även precist. Produktionen blir på så vis billigare. Men det betyder inte att det blir slarvigt. Tvärtom så är delar och produkter som svarvas av dessa moderna maskiner i stort sett perfekta. Ibland så krävs det inte ens någon efterbearbetning.


Goda rutiner för rengöring


En annan sak som kan göra skillnaden mellan hög kvalitet och tvärtom är rengöringsrutiner. Det är något som man inte alltid tänker på. Men för att automatsvarvningen i Gnosjöregionen ska hålla så hög nivå så gäller det att detaljer såväl som maskiner hålls rena.


Det krävs rutiner för avfettning och rengöring. På så vis så blir det extra trevligt att samarbeta med verkstäderna. De färdiga delarna och produkterna är attraktiva och därmed mycket lättare att hantera.


Möjlighet till legoarbeten nära verkstaden


Många gånger så kommer delarna färdiga ur automatsvarvar. Det betyder att de kan användas precis som de är. Men det händer också att man behöver ytbehandling av olika slag. Det här är enkelt ordnat i Gnosjö. Verkstäderna ligger nära varandra och därmed så finns specialistkompetensen på nära håll.


Verkstäder som ligger vägg i vägg samarbetar och det betyder att produktionstakten inte går ner nämnvärt för att man måste byta verkstadsgolv och maskin. De täta kontakterna sörjer för större produktivitet såväl som kostnadseffektivitet.


När produktionen är genomförd


När automatsvarvning i Gnosjö är genomförd så kommer nästa moment. Det kan vara att ytbehandla via en legoleverantör eller på plats. Och det kan också innebära montering. När en produkt ska skapas så kan man alltså få allting klart på samma plats.


När leveransen väl sker så är allting klart. Det är något som är otroligt bra på flera sätt. Det drar ner på kostnaden och kan också ses som en fördel för miljön. Slutkunden kan få den beställda varan snabbare och det är klart att det får betydelse för hur tillverkningsprocessen upplevs.

 

 

 

 


 

Visa alla »

Aktuellt

 

2022-12-14

Citadellet Bolagsservice kan hjälpa till med bolagsstarten

När du ska dra igång ett nytt bolag så kan Citadellet Bolagsservice hjälpa till genom att förse dig med ett lagerbolag som är redo för omedelbar start.

 

Läs mer »

 

 

 

2022-08-25

Vad tillverkas med skärande bearbetning i Sverige?

Svenska industriföretag jobbar med skärande bearbetning för att tillverka delar såväl som färdiga produkter och möbler.

 

Läs mer »

 

 

2022-06-18

Kan laserskärning vara ett bra val för en prototyp?

Det kan vara så att laserskärning blir ett bra val för en prototyp men det här beror givetvis på syfte och det material som prototypen ska ha.

 

Läs mer »

 

 

 

2022-02-09

Legooperatör för trådbockning eller bockning i egen regi

Om det finns möjlighet att utveckla verksamheten med trådbockning kan det vara en möjlighet hellre än att lägga ut trådbockning på legoleverantör.

 

Läs mer »

 

 

 

2021-10-21

Ska du avveckla ab för att undvika tvångslikvidation?

Om du ser att en tvångslikvidation kan bli aktuell då ditt bolag inte fungerar som tänkt kanske det är dags att avveckla ab för att undvika en situation där du tvingas till likvidation.

 

Läs mer »

 

 

 

2020-12-27

Nimonic är ett bra val vid risk för korrosion

I miljöer där det finns en hög risk för korrosion är Nimonic metall ett bra val men det är inte alla verkstäder som kan erbjuda bearbetning av Nimonic.

 

Läs mer »

 

 

 

2020-08-27

Sälja aktiebolag när industrin bromsar in

Den som planerat sälja aktiebolag under våren 2020 fick kanske ändra om i planerna för svensk industriproduktion minskade mer än väntat då Coronakrisen var som värst.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-08-18

Spännande fakta om laserskärning

Här är några spännande fakta om laserskärning som är en populär beskärningsmetod inom metallindustrin.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-07-20

Effektiv automatsvarvning i Gnosjö

Det finns effektiv automatsvarvning i Gnosjö och här är några av de främsta anledningarna till att resultaten kan bli så goda.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-06-29

Kan en maskinist likvidera aktiebolag?

En maskinist kan likvidera aktiebolag helt själv men det kan vara smart att låta en bolagsservice ta hand om detta.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-06-07

För IBM började det med stansmaskiner

IBMs grundare Hermans Holleriths tabellmaskin var inspirerad av den första typen av stansmaskiner som var manuella stansar på tåg.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-05-01

Mer än trådbockning på samma verkstad

En allsidig metallverkstad kan klara av mer än trådbockning i samma lokaler och det kan spara mycket tid och pengar.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-01-24

Det går snabbt att tillverka med formverktyg

Med formverktyg så går det snabbare att skapa plastdelar som håller exakta mått och erbjuder fina detaljer.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-06-26

Bra att tänka på då du ska sälja företag

Det finns mycket att tänka på då du ska sälja företag och det är viktigt att du säljer inventarier som fleroperationsmaskiner på rätt sätt.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-06-25

Kantpressar kan vara farliga maskiner

Även moderna kantpressar kan vara farliga maskiner och det är viktigt att jobba med lösningar för operatörernas säkerhet.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-02-15

Automatsvarvning som en del av en flerstegsprocess

Automatsvarvning kan ingå i en arbetsprocess där man jobbar snabbare då en maskin klarar av flera moment.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-10-09

Cnc-svarvning för effektiv och flexibel tillverkning

Med cnc-svarvning så får man effektiv och flexibel tillverkning av olika material, och cnc-svarvning är ett utmärkt val då man vill få snabb produktion.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-09-20

Tillverkning av fördröjningsmagasin med smarta industrimaskiner

Med smarta industrimaskiner så kan man snabbt och smidigt tillverka alla delar som krävs för att ett fördröjningsmagasin ska bli klart och fungera på rätt sätt.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-07-04

Sälja företag och börja på nytt med tillverkning

Man kan sälja företag för att börja om på nytt med ett område som kanske inte passar in i det första aktiebolagets verksamhetsbeskrivning men som ändå kan vara relaterat.

 

Läs mer »