Aktuellt


Publicerad 2018-06-26

Bra att tänka på då du ska sälja företag

Det finns mycket att tänka på då du ska sälja företag och det är viktigt att du säljer inventarier som fleroperationsmaskiner på rätt sätt.

Då det finns inventarier så kan de bli en del av försäljningen. I varje fall om den som du säljer till ska driva verksamheten med fleroperationsmaskiner vidare. Men om du ska sälja företag för att likvidera det så gäller det att du blir av med maskiner. Då behöver du sälja dem. Men vem vill köpa maskiner som är till för ytbehandling, beskärning av metall och mer?


Sälja företag för att likvidera


Det är inte svårt att sälja företag för att likvidera men det finns förstås regler för detta. Du kan alltid kontakta en bolagsservice för att få veta hur du ska förbereda försäljningen. De kommer att tala om för dig precis vilken dokumentation de behöver för att klara av avvecklingen av bolaget.


Om du fortfarande har maskiner som står kvar på golvet så är det viktigt att du inser att det här kan ta tid. Hade du tänkt dig att en snabbavveckling skulle bli klar denna vecka så får du inse att så nog inte blir fallet. I varje fall inte om du vill få ut pengar för dina verkstadsmaskiner.


Saker att fundera lite på


För att planera en försäljning av verkstadsmaskiner på rätt sätt så är det viktigt att du tänker igenom flera saker. Till att börja med så kanske du undrar vem som får köpa tunga verkstadsmaskiner av dig. Svaret är att vem som helst kan göra det. Du kan själv köpa maskinerna om du vill det.


Men om du tänker sälja maskinerna till dig själv så ska du se till att priset är i enlighet med marknadsvärdet. Om det inte är det så kan det bli problem längre fram. Det kan se lite märkligt ut. Utvärdering bör ske av personer som har god kunskap om fleroperationsmaskiner.


Rätt pris för dina maskiner


När du ska sälja bolag så vill du inte förlora mer pengar än nödvändigt på detta. Inte ens när det rör sig om en likvidation. Men inse att du kanske inte kommer att få ut de pengar som du vill få för svetsar, pressar och andra verkstadsmaskiner. Om det inte finns så många köpare så får du kanske nöja dig med ett lägre pris. Det kan också vara så att du helt enkelt få ge bort äldre maskiner som inte längre anses ha något värde.


Ska du lägga till moms då du säljer maskinerna?


Om du drog av momsen när du köpte maskinerna så ska du lägga till den då du säljer. Ett aktiebolag som är momspliktigt bör alltid fakturera med moms. Du ställer ut en faktura precis som vanligt till köparen. Denna kommer sedan att vara med i redovisningen som behövs då du ska sälja företag för att avveckla det.

 

 

 

 


 

Visa alla »

Aktuellt

 

2022-12-14

Citadellet Bolagsservice kan hjälpa till med bolagsstarten

När du ska dra igång ett nytt bolag så kan Citadellet Bolagsservice hjälpa till genom att förse dig med ett lagerbolag som är redo för omedelbar start.

 

Läs mer »

 

 

 

2022-08-25

Vad tillverkas med skärande bearbetning i Sverige?

Svenska industriföretag jobbar med skärande bearbetning för att tillverka delar såväl som färdiga produkter och möbler.

 

Läs mer »

 

 

2022-06-18

Kan laserskärning vara ett bra val för en prototyp?

Det kan vara så att laserskärning blir ett bra val för en prototyp men det här beror givetvis på syfte och det material som prototypen ska ha.

 

Läs mer »

 

 

 

2022-02-09

Legooperatör för trådbockning eller bockning i egen regi

Om det finns möjlighet att utveckla verksamheten med trådbockning kan det vara en möjlighet hellre än att lägga ut trådbockning på legoleverantör.

 

Läs mer »

 

 

 

2021-10-21

Ska du avveckla ab för att undvika tvångslikvidation?

Om du ser att en tvångslikvidation kan bli aktuell då ditt bolag inte fungerar som tänkt kanske det är dags att avveckla ab för att undvika en situation där du tvingas till likvidation.

 

Läs mer »

 

 

 

2020-12-27

Nimonic är ett bra val vid risk för korrosion

I miljöer där det finns en hög risk för korrosion är Nimonic metall ett bra val men det är inte alla verkstäder som kan erbjuda bearbetning av Nimonic.

 

Läs mer »

 

 

 

2020-08-27

Sälja aktiebolag när industrin bromsar in

Den som planerat sälja aktiebolag under våren 2020 fick kanske ändra om i planerna för svensk industriproduktion minskade mer än väntat då Coronakrisen var som värst.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-08-18

Spännande fakta om laserskärning

Här är några spännande fakta om laserskärning som är en populär beskärningsmetod inom metallindustrin.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-07-20

Effektiv automatsvarvning i Gnosjö

Det finns effektiv automatsvarvning i Gnosjö och här är några av de främsta anledningarna till att resultaten kan bli så goda.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-06-29

Kan en maskinist likvidera aktiebolag?

En maskinist kan likvidera aktiebolag helt själv men det kan vara smart att låta en bolagsservice ta hand om detta.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-06-07

För IBM började det med stansmaskiner

IBMs grundare Hermans Holleriths tabellmaskin var inspirerad av den första typen av stansmaskiner som var manuella stansar på tåg.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-05-01

Mer än trådbockning på samma verkstad

En allsidig metallverkstad kan klara av mer än trådbockning i samma lokaler och det kan spara mycket tid och pengar.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-01-24

Det går snabbt att tillverka med formverktyg

Med formverktyg så går det snabbare att skapa plastdelar som håller exakta mått och erbjuder fina detaljer.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-06-26

Bra att tänka på då du ska sälja företag

Det finns mycket att tänka på då du ska sälja företag och det är viktigt att du säljer inventarier som fleroperationsmaskiner på rätt sätt.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-06-25

Kantpressar kan vara farliga maskiner

Även moderna kantpressar kan vara farliga maskiner och det är viktigt att jobba med lösningar för operatörernas säkerhet.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-02-15

Automatsvarvning som en del av en flerstegsprocess

Automatsvarvning kan ingå i en arbetsprocess där man jobbar snabbare då en maskin klarar av flera moment.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-10-09

Cnc-svarvning för effektiv och flexibel tillverkning

Med cnc-svarvning så får man effektiv och flexibel tillverkning av olika material, och cnc-svarvning är ett utmärkt val då man vill få snabb produktion.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-09-20

Tillverkning av fördröjningsmagasin med smarta industrimaskiner

Med smarta industrimaskiner så kan man snabbt och smidigt tillverka alla delar som krävs för att ett fördröjningsmagasin ska bli klart och fungera på rätt sätt.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-07-04

Sälja företag och börja på nytt med tillverkning

Man kan sälja företag för att börja om på nytt med ett område som kanske inte passar in i det första aktiebolagets verksamhetsbeskrivning men som ändå kan vara relaterat.

 

Läs mer »