Aktuellt


Publicerad 2017-09-20

Tillverkning av fördröjningsmagasin med smarta industrimaskiner

Med smarta industrimaskiner så kan man snabbt och smidigt tillverka alla delar som krävs för att ett fördröjningsmagasin ska bli klart och fungera på rätt sätt.

Tiden då en stenkista var det bästa valet för att hantera dagvatten på är sedan länge förbi. Idag så kan man skapa fantastiska dagvattensystem av plast som man sedan installerar i marken. Men det här hade aldrig varit möjligt om det inte vore för de moderna industrimaskiner som finns på svenska verkstäder idag. Tack vare kommunikationen mellan dator och maskin så kan man planera projekt in i minsta detalj och räkna med att få delar till fördröjningsmagasin som verkligen håller måttet. Det här får betydelse för samhället i stort då man med hjälp av dagvattenmagasin och kassetter ser till att allting kan fungera som det ska trots vädrets makter.


Fördröjningsmagasin är otroligt viktiga i vår värld


Vi ser de inte men vi drar stor nytta av deras funktion. Ett fördröjningsmagasin har som funktion att fördröja förflyttning av vattenmassor under mark. Om vatten rör sig för fort och för kraftfullt så kan det leda till stora skador ovan mark. Man kan till och med hamna i situationer där det blir farligt att röra sig på vägar och offentliga platser efter skyfall. Fördröjningsmagasinet är en del av ett dagvattensystem som leder bort vattenmassor på ett säkert sätt.


Marken ovanför dagvattenkassetter och magasin förblir torr och säker att stå på medan vattnet hamnar på rätt plats. Det här är också något som gör att man kan rena vattnet som hamnar i vår natur. Dagvattensystemen förses med filter som tar bort föroreningar som finns på gator och torg och som annars hade följt med dagvattnet ut i naturen.


En maskin som gör mer


När man ska tillverka ett dagvattenmagasin så måste man se till att det kommer att hålla önskad kvalitet. Plast kan låta som ett material som inte är så starkt men så är det inte. Moderna plaster kommer med många fördelar. De ger styrka såväl som lätthet och det är en oslagbar kombination. Med smarta fleroperationsmaskiner som kan mer så lyckas man producera den typ av plastdelar som ska finnas under mark och hålla vår värld säker.


Med en maskin som gör mer så kan man lita på att det färdiga dagvattensystemet håller högsta kvalitet. Man kan också hålla sig till det schema som har satts upp för produktion och installation. Det är inte mindre viktigt. Det är ofta så att man har rätt så snäva ramar för när ett fördröjningsmagasin ska vara klart och monteras.


Då många är involverade i processen så är det verkligen en fördel att jobba med moderna maskiner som kan styras med datorer och som är enkla att läsa av. Detta särskilt då man kanske måste ha fler operatörer som läser av och driver produktionsprocessen vidare.

 

 

 

 


 

Visa alla »

Aktuellt

 

2022-12-14

Citadellet Bolagsservice kan hjälpa till med bolagsstarten

När du ska dra igång ett nytt bolag så kan Citadellet Bolagsservice hjälpa till genom att förse dig med ett lagerbolag som är redo för omedelbar start.

 

Läs mer »

 

 

 

2022-08-25

Vad tillverkas med skärande bearbetning i Sverige?

Svenska industriföretag jobbar med skärande bearbetning för att tillverka delar såväl som färdiga produkter och möbler.

 

Läs mer »

 

 

2022-06-18

Kan laserskärning vara ett bra val för en prototyp?

Det kan vara så att laserskärning blir ett bra val för en prototyp men det här beror givetvis på syfte och det material som prototypen ska ha.

 

Läs mer »

 

 

 

2022-02-09

Legooperatör för trådbockning eller bockning i egen regi

Om det finns möjlighet att utveckla verksamheten med trådbockning kan det vara en möjlighet hellre än att lägga ut trådbockning på legoleverantör.

 

Läs mer »

 

 

 

2021-10-21

Ska du avveckla ab för att undvika tvångslikvidation?

Om du ser att en tvångslikvidation kan bli aktuell då ditt bolag inte fungerar som tänkt kanske det är dags att avveckla ab för att undvika en situation där du tvingas till likvidation.

 

Läs mer »

 

 

 

2020-12-27

Nimonic är ett bra val vid risk för korrosion

I miljöer där det finns en hög risk för korrosion är Nimonic metall ett bra val men det är inte alla verkstäder som kan erbjuda bearbetning av Nimonic.

 

Läs mer »

 

 

 

2020-08-27

Sälja aktiebolag när industrin bromsar in

Den som planerat sälja aktiebolag under våren 2020 fick kanske ändra om i planerna för svensk industriproduktion minskade mer än väntat då Coronakrisen var som värst.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-08-18

Spännande fakta om laserskärning

Här är några spännande fakta om laserskärning som är en populär beskärningsmetod inom metallindustrin.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-07-20

Effektiv automatsvarvning i Gnosjö

Det finns effektiv automatsvarvning i Gnosjö och här är några av de främsta anledningarna till att resultaten kan bli så goda.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-06-29

Kan en maskinist likvidera aktiebolag?

En maskinist kan likvidera aktiebolag helt själv men det kan vara smart att låta en bolagsservice ta hand om detta.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-06-07

För IBM började det med stansmaskiner

IBMs grundare Hermans Holleriths tabellmaskin var inspirerad av den första typen av stansmaskiner som var manuella stansar på tåg.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-05-01

Mer än trådbockning på samma verkstad

En allsidig metallverkstad kan klara av mer än trådbockning i samma lokaler och det kan spara mycket tid och pengar.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-01-24

Det går snabbt att tillverka med formverktyg

Med formverktyg så går det snabbare att skapa plastdelar som håller exakta mått och erbjuder fina detaljer.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-06-26

Bra att tänka på då du ska sälja företag

Det finns mycket att tänka på då du ska sälja företag och det är viktigt att du säljer inventarier som fleroperationsmaskiner på rätt sätt.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-06-25

Kantpressar kan vara farliga maskiner

Även moderna kantpressar kan vara farliga maskiner och det är viktigt att jobba med lösningar för operatörernas säkerhet.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-02-15

Automatsvarvning som en del av en flerstegsprocess

Automatsvarvning kan ingå i en arbetsprocess där man jobbar snabbare då en maskin klarar av flera moment.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-10-09

Cnc-svarvning för effektiv och flexibel tillverkning

Med cnc-svarvning så får man effektiv och flexibel tillverkning av olika material, och cnc-svarvning är ett utmärkt val då man vill få snabb produktion.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-09-20

Tillverkning av fördröjningsmagasin med smarta industrimaskiner

Med smarta industrimaskiner så kan man snabbt och smidigt tillverka alla delar som krävs för att ett fördröjningsmagasin ska bli klart och fungera på rätt sätt.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-07-04

Sälja företag och börja på nytt med tillverkning

Man kan sälja företag för att börja om på nytt med ett område som kanske inte passar in i det första aktiebolagets verksamhetsbeskrivning men som ändå kan vara relaterat.

 

Läs mer »