Så tar man fram modern butiksinredning

Modern butiksinredning bör vara tillverkad i material som är lätta att underhålla och anpassa till butikens olika behov.

Då en ny butik behöver inredning eller då en äldre, begagnad butik ska renoveras så står man inför ett spännande projekt. Många väljer att ta fram ny eller begagnad butiksinredning av metall för att det tillåter en flexibilitet som är unik. Med metallbearbetning så kan man skapa möbler och detaljer som gör att man kan förändra sin butiksmiljö i enlighet med de behov som uppstår.

Ett exempel på detta är hyllsystem där man enkelt krokar om för att förändra butiken layout. Det är också viktigt att betänka vilken typ av material som man vill använda till möbler och displayer.

 

Val av design och material

I samma veva som design diskuteras så fattar man ett beslut om material. När butiksinredning ska vara gjord av metall så måste man tänka på hur detta kommer att påverka känslan i butiken. Det får inte bli kallt och opersonligt så man bör förstås betänka med vilken typ av ytbehandling som man får rätt karaktär på sina möbler. Med material som aluminium så kombinerar man lätthet med slitstarkhet på ett unikt sätt.

Man kan också dra stor nytta av stål som behandlas för att vara rostfritt. Genom att titta på kostnader och även på hur inredningen kommer att hålla så kan man komma fram till rätt val. Många gånger så kan man få ovärderliga tips från verkstäder som har lång erfarenhet av att skapa möbler och detaljer med olika typer av metallbearbetning.

Även valet av galgar är viktigt. Nya eller begagnade? Plastgalgar, trägalgar eller trådgalgar? Läs mer om galgar här »

 

Tillverkning och montering

När det äntligen blir dags för tillverkning så kommer verkstaden att använda sig av avancerad datorteknik som säkrar att man får precisa dimensioner. Det här är viktigt för det är ju ofta så att man skräddarsyr sin inredning. Har man en mindre butik så måste inredningen vara framtagen på ett sätt som gör att man får maximal användning av sin yta.

Vid montering så får det inte bli så att viktiga delar fattas eller är i fel storlek. Många gånger så måste man ju montera på plats och då kan det vara smart att ta hjälp av experter som är väl insatta i den beställning som har gjorts.

 

Underhåll och utvärdering

Metallmöbler måste också underhållas och i en butik så ska det alltid vara fräscht. Att välja butiksinredning av metall är praktiskt. Om metallen klarar av slitage och rost så kan man lätt se till att den förblir vacker att se på. Färg kan förstås skavas av och då kanske det är bättre att välja en typ av ytbehandling som ger färg och glans men inte ett extra lager som är lätt att skada.

När inredningen är på plats så är det viktigt att resonera omkring skötseln av denna. Alla som jobbar i butiken bör vara medvetna om en rutin för rengöring och underhåll.

För att förnya känslan så kan man alltid bygga på med belysning och nya möbler som går att kombinera med det som redan finns på plats. Har men ett gott samarbete med en metallverkstad så tar det inte lång tid att tillverka nya hyllor och detaljer som kan användas för unika kampanjer.

 

Modern butiksinredning i Gnosjöregionen

I Gnosjöregionen finns det mängder av företag som tillverkar, säljer och monterar modern butiksinredning. Kanske är det för att det finns så otroligt många tillverkande företag i Gnosjöregionen och metall- plast- och träindustrin är stor i regionen. Läs mer om butiksinredning i Gnosjöregionen här »

 

Hyllkantslister för etiketter

När man ska ange pris för varor som står på en hylla så är etiketthållare väldigt praktiska. Dessa kan man få som en del av hyllkantslister som är speciellt framtagna för den typ av hylla som man har i butiken. Beroende på hyllans design så kan man använda sig av lite olika typer av fästanordningar. En del lister griper tag om hyllans kant medan andra träs på som ett extra lager. De här listerna är inte bara praktiska på så vis att man kan märka ut priser, de skyddar även hyllan lite extra mot slitage.

Hyllkantslister som skyddar
När man tänker på hur pass mycket slitage som hyllor i butiker utsätts för så inser man att de behöver vara gjorda i rejäla material, och även ha en bra ytbehandling. En del missar det där med hyllkantslister och att dessa faktiskt kan vara ett mycket gott skydd mot skador. Om man har en snygg list med etiketter så kommer ju den här att ta emot slitaget som alltid sker. På så vis så slipper man att hyllans kant repas upp och det betyder att den inte kommer att utsättas för följdskador då fukt och smuts tar sig in.

Nu ska man förstås underhålla sina hyllkantslister och rengöra dessa, för damm som får fäste mellan list och hylla är heller inte att rekommendera då man vill att hyllorna ska få ett långt och vackert liv. Läs mer om hyllkantslister här

 

Ibland är det svårt att hålla sig till en sorts hyllkantslister. Hyllorna och produkterna kan se helt olika ut. Tänk dock på att ett konsekvent användande av hyllkantslister och etiketters utseende ger ett tryggt och förtroendegivande intryck som ökar köpviljan. 

 

Aktuellt

 

2022-12-14

Citadellet Bolagsservice kan hjälpa till med bolagsstarten

När du ska dra igång ett nytt bolag så kan Citadellet Bolagsservice hjälpa till genom att förse dig med ett lagerbolag som är redo för omedelbar start.

 

Läs mer »

 

 

 

2022-08-25

Vad tillverkas med skärande bearbetning i Sverige?

Svenska industriföretag jobbar med skärande bearbetning för att tillverka delar såväl som färdiga produkter och möbler.

 

Läs mer »

 

 

2022-06-18

Kan laserskärning vara ett bra val för en prototyp?

Det kan vara så att laserskärning blir ett bra val för en prototyp men det här beror givetvis på syfte och det material som prototypen ska ha.

 

Läs mer »

 

 

 

2022-02-09

Legooperatör för trådbockning eller bockning i egen regi

Om det finns möjlighet att utveckla verksamheten med trådbockning kan det vara en möjlighet hellre än att lägga ut trådbockning på legoleverantör.

 

Läs mer »

 

 

 

2021-10-21

Ska du avveckla ab för att undvika tvångslikvidation?

Om du ser att en tvångslikvidation kan bli aktuell då ditt bolag inte fungerar som tänkt kanske det är dags att avveckla ab för att undvika en situation där du tvingas till likvidation.

 

Läs mer »

 

 

 

2020-12-27

Nimonic är ett bra val vid risk för korrosion

I miljöer där det finns en hög risk för korrosion är Nimonic metall ett bra val men det är inte alla verkstäder som kan erbjuda bearbetning av Nimonic.

 

Läs mer »

 

 

 

2020-08-27

Sälja aktiebolag när industrin bromsar in

Den som planerat sälja aktiebolag under våren 2020 fick kanske ändra om i planerna för svensk industriproduktion minskade mer än väntat då Coronakrisen var som värst.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-08-18

Spännande fakta om laserskärning

Här är några spännande fakta om laserskärning som är en populär beskärningsmetod inom metallindustrin.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-07-20

Effektiv automatsvarvning i Gnosjö

Det finns effektiv automatsvarvning i Gnosjö och här är några av de främsta anledningarna till att resultaten kan bli så goda.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-06-29

Kan en maskinist likvidera aktiebolag?

En maskinist kan likvidera aktiebolag helt själv men det kan vara smart att låta en bolagsservice ta hand om detta.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-06-07

För IBM började det med stansmaskiner

IBMs grundare Hermans Holleriths tabellmaskin var inspirerad av den första typen av stansmaskiner som var manuella stansar på tåg.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-05-01

Mer än trådbockning på samma verkstad

En allsidig metallverkstad kan klara av mer än trådbockning i samma lokaler och det kan spara mycket tid och pengar.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-01-24

Det går snabbt att tillverka med formverktyg

Med formverktyg så går det snabbare att skapa plastdelar som håller exakta mått och erbjuder fina detaljer.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-06-26

Bra att tänka på då du ska sälja företag

Det finns mycket att tänka på då du ska sälja företag och det är viktigt att du säljer inventarier som fleroperationsmaskiner på rätt sätt.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-06-25

Kantpressar kan vara farliga maskiner

Även moderna kantpressar kan vara farliga maskiner och det är viktigt att jobba med lösningar för operatörernas säkerhet.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-02-15

Automatsvarvning som en del av en flerstegsprocess

Automatsvarvning kan ingå i en arbetsprocess där man jobbar snabbare då en maskin klarar av flera moment.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-10-09

Cnc-svarvning för effektiv och flexibel tillverkning

Med cnc-svarvning så får man effektiv och flexibel tillverkning av olika material, och cnc-svarvning är ett utmärkt val då man vill få snabb produktion.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-09-20

Tillverkning av fördröjningsmagasin med smarta industrimaskiner

Med smarta industrimaskiner så kan man snabbt och smidigt tillverka alla delar som krävs för att ett fördröjningsmagasin ska bli klart och fungera på rätt sätt.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-07-04

Sälja företag och börja på nytt med tillverkning

Man kan sälja företag för att börja om på nytt med ett område som kanske inte passar in i det första aktiebolagets verksamhetsbeskrivning men som ändå kan vara relaterat.

 

Läs mer »