Modern metallbearbetning i Sverige

I Sverige så kan man få hjälp med modern metallbearbetning för framtagning av produkter och komponenter till näringsliv och industri.

I Sverige så kan man säga att arbetet med metall är så pass lyckat på grund av att man kombinerar en gedigen erfarenhet med stor kunskap inom ny teknik. Utvecklingen av datoriserade styrsystem och nya fleroperationsmaskiner har verkligen fått ett fäste inom svensk industri och det gör att många länder ser till svenska verkstäder för att få fram kvalitetsprodukter.

Modern metallbearbetning innebär att man jobbar med avancerade former som ska motsvara de krav som dagens innovativa industridesign ställer. Det spelar ingen roll om man ska tillverka spik eller benproteser – precision och hög yrkeskicklighet måste gå hand i hand.

 

Metallbearbetningens användningsområden

Det finns nästan inget som man inte kan tillverka av metall. Det är bara att se sig omkring. Möbler, maskiner, apparater, medicinsk utrustning, och mycket mer är gjort av metall. För att kunna ta fram så många olika typer av komponenter så måste man jobba med metallbearbetning som är flexibel. Dagens verkstäder består inte längre av manuella arbetsstationer där man får hoppas på att den som håller i hammaren har en god känsla för vilken typ av slag som tar fram rätt form.

Numera så kan en metallverkstad snabbt och lätt ta fram komponenter som ska användas inom industri och näringsliv. Form och dimension är helt upp till kunden liksom val av metall och efterbearbetning.

 

Spännande teknik

Dagens metallbearbetningsteknik är mycket fascinerande. Man jobbar med fleroperationsmaskiner som på ytan ser ut som stora plastlådor men som döljer avancerad teknik som kan ta fram pyttesmå delar liksom stora komponenter. Verktyg sammarbetar i en komplicerad arbetsprocess för att svarva, bocka och fräsa fram de delar som behövs.

Spill hamnar prydligt på en plats och operatören behöver inte oroa sig för fara med heta delar som flyger i luften. Den moderna arbetsprocessen är kontrollerad och det gör att operatören får möjlighet att fokusera på programmering, felavläsning och annat som gör att man kan ta produktionsprocessen framåt, effektivt och smidigt. Med den nya cnc-tekniken så programmerar man maskinerna som utför metallbearbetningen så att man får komponenter som är exakta.

Operatören måste alltså inte ha känsla för att slå rätt med hammaren men däremot så måste han eller hon veta precis vad som händer då maskinen är inställd på ett visst vis.

 

Verkstäder som kan allt

Om man ska ta fram en produkt så är det en fördel att slippa skicka den från verkstad till verkstad. Idag kan verkstäder som utför metallbearbetning erbjuda en komplett arbetsprocess som inkluderar tillverkning av enskilda delar, ytbehandling och montering. Den som kanske ska ta fram möbler till butiksinredning vill förstås se en komplett process där man kommunicerar med samma person från start till slut.

Produktionen blir snabbare och man kan nå resultat som verkligen motsvarar kraven. När personalen på en verkstad kan kommunicera väl med varandra, med kunder och se till att datorstyrningen fungerar som den ska så kan man erbjuda lösningar som är kostnadseffektiva och vettiga på alla sätt och vis. Det går faktiskt att tala om verkstäder som kan allt och som har omedelbar tillgång till de material som man behöver för metallbearbetningen.

 

Aktuellt

 

2022-12-14

Citadellet Bolagsservice kan hjälpa till med bolagsstarten

När du ska dra igång ett nytt bolag så kan Citadellet Bolagsservice hjälpa till genom att förse dig med ett lagerbolag som är redo för omedelbar start.

 

Läs mer »

 

 

 

2022-08-25

Vad tillverkas med skärande bearbetning i Sverige?

Svenska industriföretag jobbar med skärande bearbetning för att tillverka delar såväl som färdiga produkter och möbler.

 

Läs mer »

 

 

2022-06-18

Kan laserskärning vara ett bra val för en prototyp?

Det kan vara så att laserskärning blir ett bra val för en prototyp men det här beror givetvis på syfte och det material som prototypen ska ha.

 

Läs mer »

 

 

 

2022-02-09

Legooperatör för trådbockning eller bockning i egen regi

Om det finns möjlighet att utveckla verksamheten med trådbockning kan det vara en möjlighet hellre än att lägga ut trådbockning på legoleverantör.

 

Läs mer »

 

 

 

2021-10-21

Ska du avveckla ab för att undvika tvångslikvidation?

Om du ser att en tvångslikvidation kan bli aktuell då ditt bolag inte fungerar som tänkt kanske det är dags att avveckla ab för att undvika en situation där du tvingas till likvidation.

 

Läs mer »

 

 

 

2020-12-27

Nimonic är ett bra val vid risk för korrosion

I miljöer där det finns en hög risk för korrosion är Nimonic metall ett bra val men det är inte alla verkstäder som kan erbjuda bearbetning av Nimonic.

 

Läs mer »

 

 

 

2020-08-27

Sälja aktiebolag när industrin bromsar in

Den som planerat sälja aktiebolag under våren 2020 fick kanske ändra om i planerna för svensk industriproduktion minskade mer än väntat då Coronakrisen var som värst.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-08-18

Spännande fakta om laserskärning

Här är några spännande fakta om laserskärning som är en populär beskärningsmetod inom metallindustrin.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-07-20

Effektiv automatsvarvning i Gnosjö

Det finns effektiv automatsvarvning i Gnosjö och här är några av de främsta anledningarna till att resultaten kan bli så goda.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-06-29

Kan en maskinist likvidera aktiebolag?

En maskinist kan likvidera aktiebolag helt själv men det kan vara smart att låta en bolagsservice ta hand om detta.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-06-07

För IBM började det med stansmaskiner

IBMs grundare Hermans Holleriths tabellmaskin var inspirerad av den första typen av stansmaskiner som var manuella stansar på tåg.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-05-01

Mer än trådbockning på samma verkstad

En allsidig metallverkstad kan klara av mer än trådbockning i samma lokaler och det kan spara mycket tid och pengar.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-01-24

Det går snabbt att tillverka med formverktyg

Med formverktyg så går det snabbare att skapa plastdelar som håller exakta mått och erbjuder fina detaljer.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-06-26

Bra att tänka på då du ska sälja företag

Det finns mycket att tänka på då du ska sälja företag och det är viktigt att du säljer inventarier som fleroperationsmaskiner på rätt sätt.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-06-25

Kantpressar kan vara farliga maskiner

Även moderna kantpressar kan vara farliga maskiner och det är viktigt att jobba med lösningar för operatörernas säkerhet.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-02-15

Automatsvarvning som en del av en flerstegsprocess

Automatsvarvning kan ingå i en arbetsprocess där man jobbar snabbare då en maskin klarar av flera moment.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-10-09

Cnc-svarvning för effektiv och flexibel tillverkning

Med cnc-svarvning så får man effektiv och flexibel tillverkning av olika material, och cnc-svarvning är ett utmärkt val då man vill få snabb produktion.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-09-20

Tillverkning av fördröjningsmagasin med smarta industrimaskiner

Med smarta industrimaskiner så kan man snabbt och smidigt tillverka alla delar som krävs för att ett fördröjningsmagasin ska bli klart och fungera på rätt sätt.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-07-04

Sälja företag och börja på nytt med tillverkning

Man kan sälja företag för att börja om på nytt med ett område som kanske inte passar in i det första aktiebolagets verksamhetsbeskrivning men som ändå kan vara relaterat.

 

Läs mer »