Aktuellt


Publicerad 2019-06-29

Kan en maskinist likvidera aktiebolag?

En maskinist kan likvidera aktiebolag helt själv men det kan vara smart att låta en bolagsservice ta hand om detta.

Vem som helst som driver ett företag kan avsluta det. Det finns inga regler om att man ska ha en viss utbildning för att kunna likvidera aktiebolag. Men det finns en massa regler för hur detta ska göras. Det kan liknas lite vid metallbearbetning där det gäller att jobba på rätt sätt för önskat resultat. Felsteg i produktionen kan ge hemska effekter.


Likvidera aktiebolag på egen hand


Den som har jobbat med att tillverka butiksinredning av metall vet att en skruv som inte sitter på rätt sätt kan leda till en möbel som blir farlig. Samma sak kan man säga om att likvidera aktiebolag utan kunskap. Kunskapen finns gratis via Bolagsverket men det kan ändå ta tid att sätta sig in i allting.


Om du ska lägga ner bolag själv så bör du ta dig tid till att lära dig processen. Det är viktigt att inte skynda, detta så att varje blankett fylls i på rätt sätt. Det är också a och o att allting görs i rätt ordning. Bara en sådan sak som när man håller bolagsstämma och vad som registreras under denna kan få betydelse.


Är det så farligt att göra fel?


Fel upptäcks inte alltid på en gång. Bolagsverket kan ha mycket att stå i. Om du till exempel missar en avgift så kan det leda till en större avgift senare. Större misstag kan till och med anses vara brottsliga så det gäller verkligen att ta det hela i lugn och ro.


Om du ställer samma fråga vad gäller metallbearbetning så kan det ses som ett skämt. Det är klart att det är allvarligt att göra fel. Fel kan ju till och med handla om liv och död. Med Bolagsverket så rör det sig tack och lov inte om livsfara. Men däremot så kan det bli ekonomiskt struligt att göra fel.


Få hjälp av experterna


Om din expertis är kantpressar och metallbearbetning så kan det vara klokt att låta en expert på avveckling av ab sköta detta. Det är enklare än vad man kan tro. Genom att sälja ab till en bolagsservice så är det hela ur världen. De kan ge dig så kallad snabbavveckling.


Snabbavvecklingen betyder att du nu inte själv måste ta alla steg som krävs för att likvidera aktiebolag. Det här kommer bolagsservicen att göra. Men det går ju snabbt för dig. Du säljer och är färdig.


När du får hjälp av experter så kan du känna dig lugn. Du behöver inte sitta och fundera på vad du egentligen borde ha fyllt i eller om du har missat något. Därmed så kan du gå vidare med nya projekt eller kanske testa livet som anställd.

 

 

 

 


 

Visa alla »

Aktuellt

 

2022-12-14

Citadellet Bolagsservice kan hjälpa till med bolagsstarten

När du ska dra igång ett nytt bolag så kan Citadellet Bolagsservice hjälpa till genom att förse dig med ett lagerbolag som är redo för omedelbar start.

 

Läs mer »

 

 

 

2022-08-25

Vad tillverkas med skärande bearbetning i Sverige?

Svenska industriföretag jobbar med skärande bearbetning för att tillverka delar såväl som färdiga produkter och möbler.

 

Läs mer »

 

 

2022-06-18

Kan laserskärning vara ett bra val för en prototyp?

Det kan vara så att laserskärning blir ett bra val för en prototyp men det här beror givetvis på syfte och det material som prototypen ska ha.

 

Läs mer »

 

 

 

2022-02-09

Legooperatör för trådbockning eller bockning i egen regi

Om det finns möjlighet att utveckla verksamheten med trådbockning kan det vara en möjlighet hellre än att lägga ut trådbockning på legoleverantör.

 

Läs mer »

 

 

 

2021-10-21

Ska du avveckla ab för att undvika tvångslikvidation?

Om du ser att en tvångslikvidation kan bli aktuell då ditt bolag inte fungerar som tänkt kanske det är dags att avveckla ab för att undvika en situation där du tvingas till likvidation.

 

Läs mer »

 

 

 

2020-12-27

Nimonic är ett bra val vid risk för korrosion

I miljöer där det finns en hög risk för korrosion är Nimonic metall ett bra val men det är inte alla verkstäder som kan erbjuda bearbetning av Nimonic.

 

Läs mer »

 

 

 

2020-08-27

Sälja aktiebolag när industrin bromsar in

Den som planerat sälja aktiebolag under våren 2020 fick kanske ändra om i planerna för svensk industriproduktion minskade mer än väntat då Coronakrisen var som värst.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-08-18

Spännande fakta om laserskärning

Här är några spännande fakta om laserskärning som är en populär beskärningsmetod inom metallindustrin.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-07-20

Effektiv automatsvarvning i Gnosjö

Det finns effektiv automatsvarvning i Gnosjö och här är några av de främsta anledningarna till att resultaten kan bli så goda.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-06-29

Kan en maskinist likvidera aktiebolag?

En maskinist kan likvidera aktiebolag helt själv men det kan vara smart att låta en bolagsservice ta hand om detta.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-06-07

För IBM började det med stansmaskiner

IBMs grundare Hermans Holleriths tabellmaskin var inspirerad av den första typen av stansmaskiner som var manuella stansar på tåg.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-05-01

Mer än trådbockning på samma verkstad

En allsidig metallverkstad kan klara av mer än trådbockning i samma lokaler och det kan spara mycket tid och pengar.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-01-24

Det går snabbt att tillverka med formverktyg

Med formverktyg så går det snabbare att skapa plastdelar som håller exakta mått och erbjuder fina detaljer.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-06-26

Bra att tänka på då du ska sälja företag

Det finns mycket att tänka på då du ska sälja företag och det är viktigt att du säljer inventarier som fleroperationsmaskiner på rätt sätt.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-06-25

Kantpressar kan vara farliga maskiner

Även moderna kantpressar kan vara farliga maskiner och det är viktigt att jobba med lösningar för operatörernas säkerhet.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-02-15

Automatsvarvning som en del av en flerstegsprocess

Automatsvarvning kan ingå i en arbetsprocess där man jobbar snabbare då en maskin klarar av flera moment.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-10-09

Cnc-svarvning för effektiv och flexibel tillverkning

Med cnc-svarvning så får man effektiv och flexibel tillverkning av olika material, och cnc-svarvning är ett utmärkt val då man vill få snabb produktion.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-09-20

Tillverkning av fördröjningsmagasin med smarta industrimaskiner

Med smarta industrimaskiner så kan man snabbt och smidigt tillverka alla delar som krävs för att ett fördröjningsmagasin ska bli klart och fungera på rätt sätt.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-07-04

Sälja företag och börja på nytt med tillverkning

Man kan sälja företag för att börja om på nytt med ett område som kanske inte passar in i det första aktiebolagets verksamhetsbeskrivning men som ändå kan vara relaterat.

 

Läs mer »