Aktuellt


Publicerad 2018-02-15

Automatsvarvning som en del av en flerstegsprocess

Automatsvarvning kan ingå i en arbetsprocess där man jobbar snabbare då en maskin klarar av flera moment.

Att fleroperationsmaskiner är populära är inte svårt att förstå. Det här är ju industrimaskiner som gör att man kan producera så mycket snabbare. När en maskin klarar det jobb som hade krävt tre olika arbetsstationer tidigare så spar man ju även plats. Det går att utföra automatsvarvning som en del av en flerstegsprocess som utförs på ett mycket flexibelt sätt. På så vis blir skärande bearbetning effektivare än någonsin vilket reflekteras i priset.


Snabbare automatsvarvning än någonsin


Att kunna jobba snabbt är viktigt. Tid är något som det är ont om då man försöker hinna med många olika uppdrag samtidigt. Ibland så blir det förstås så att kunder får vänta då populära verkstadsföretag inte kan ta på sig hur många beställningar som helst på kort tid. Men med fleroperationsmaskiner så är det mycket som har förändrats. De företag som har vågat investera i den nya tekniken klarar mycket mer. Tempot är högre och automatsvarvning kan innebära att man får helt färdiga delar och produkter efter en enda omgång i maskinen.


Precis hur snabbt det kommer att gå beror givetvis på vad man tillverkar. Ibland så får man acceptera att moment som montering kan kräva att man ändå måste skicka en del vidare, och då tar det lite längre tid. Men då man kan få in fler moment i en och samma maskin så får man också plats för mer på verkstaden. Det gör att verksamheten kan utökas med den metallbearbetning som krävs för att på kortare tid slutföra projekt.


Hur ser det ut med kvalitet?


Snabbt är ju bra, men hur ser det ut med kvaliteten? Det sista du vill är ju att en kort leveranstid ska innebära slarv. Då är det bättre att vänta lite längre för att få hög kvalitet som håller länge. Då man investerar i ny butiksinredning eller kanske väljer att byta ut verktyg i maskiner så är kvalitet ett nyckelord. Men faktum är att den nya tekniken där man kan göra mer med en och samma maskin inte betyder att kvaliteten sänks. Tvärtom så förfinar man hela tiden arbetsmetoderna så att produktionen blir ännu bättre.


Viktigt med god kunskap och planering


Nu ska vi komma ihåg att en maskin trots allt är en maskin. Den kan inte tänka själv och måste programmeras på rätt sätt för att ge de goda resultaten. Med tanke på detta så är det verkligen viktigt att verkstaden som erbjuder automatsvarvning som en del av en fleroperationsprocess har kunskapen som krävs för att klara av arbetet på rätt sätt. Med god planering, programmering och översikt av arbetsprocessen så kommer allting att fungera precis så som man har tänkt sig. Då kan slutkunden få en mycket bra produkt till ett skäligt pris.

 

 

 

 


Publicerad 2017-10-09

Cnc-svarvning för effektiv och flexibel tillverkning

Med cnc-svarvning så får man effektiv och flexibel tillverkning av olika material, och cnc-svarvning är ett utmärkt val då man vill få snabb produktion.

När man tar en titt på modern svarvning så blir det tydligt att cnc-svarvning är den metod som väldigt många väljer att jobba med. Det finns goda anledningar till detta. Med en cnc-svarv så får man skärande bearbetning som är otroligt effektiv och mycket flexibel. Det här beror på flera olika saker och inte minst på att den här typen av svarv är en slags fleroperationsmaskin som kan göra många saker samtidigt. På så vis så får man en produktion som är snabb och som ger delar och produkter som håller mycket hög kvalitet.


Cnc-svarvning ger flexibel produktion


Flexibilitet är något som man har ett stort behov av på en verkstad. Varje projekt är unikt och man behöver svarvar och industrimaskiner som klarar av olika typer av uppdrag. När man tillverkar delar och produkter med cnc-svarvning så drar man stor nytta av datortekniken. Man programmerar en dator som sedan kommunicerar med svarven och talar om vad den ska göra. Man kan alltså i förväg lägga upp tillverkningsprocessen och lita på att svarven kommer att jobba på, moment efter moment, med de verktyg som krävs för att få rätt form och design.


När man är redo för en ny produktion så får cnc-svarven nya instruktioner från datorn och detta ger en flexibilitet som gör det möjligt för verkstaden att erbjuda många olika projekt på kort tid. Produkterna som man kan skapa på detta sätt är många och varierade. Butiksinredning, fästelement, nya maskiner och mer är sådant som kommer till med hjälp av cnc-svarvningen.


Möjlighet att jobba med olika material


Något som man kanske inte alltid tänker på är att en och samma cnc-svarv kan utföra skärande bearbetning på många olika material. Det rör sig alltså inte bara om metallbearbetning. Man kan skära i plast såväl som i trä, och faktum är att det inte är så ovanligt att dessa material sedan kombineras. En verkstad kan på så vis med en svarv få fram färdiga möbler och produkter som är redo att användas och som inkluderar olika material som har sammanfogats på ett mycket smart sätt.


Svarvade detaljer kan kombineras för att erbjuda bättre styrka såväl som skönhet och det ger många möjligheter för designers som är med om att utveckla nya möbler och produkter. Då man kan lita på att industrimaskinerna klarar jobbet med fin kvalitet så kan man skapa bättre kvalitet även för sammanhang där man normalt sett kanske inte hade lagt så stor energi på skönhet och bekväm form.


Maskiner som kan göra flera saker samtidigt


Moderna cnc-svarvar är fleroperationsmaskiner som kan innehålla olika verktyg som gör olika saker på samma gång. Det här är spännande och något som leder till att produktionskostnader sänks. Med cnc-svarvning så kan man i stort sett mata in ett material i maskinen för att sedan få en färdig produkt då verktygen är klara med sin bearbetning. Det här är fortfarande något som revolutionerar vår industri och som gör att delar och produkter bara blir bättre och bättre i takt med att de som designar och programmerar drar nytta av maskinernas förmåga.

 

 

 

 


Publicerad 2017-09-20

Tillverkning av fördröjningsmagasin med smarta industrimaskiner

Med smarta industrimaskiner så kan man snabbt och smidigt tillverka alla delar som krävs för att ett fördröjningsmagasin ska bli klart och fungera på rätt sätt.

Tiden då en stenkista var det bästa valet för att hantera dagvatten på är sedan länge förbi. Idag så kan man skapa fantastiska dagvattensystem av plast som man sedan installerar i marken. Men det här hade aldrig varit möjligt om det inte vore för de moderna industrimaskiner som finns på svenska verkstäder idag. Tack vare kommunikationen mellan dator och maskin så kan man planera projekt in i minsta detalj och räkna med att få delar till fördröjningsmagasin som verkligen håller måttet. Det här får betydelse för samhället i stort då man med hjälp av dagvattenmagasin och kassetter ser till att allting kan fungera som det ska trots vädrets makter.


Fördröjningsmagasin är otroligt viktiga i vår värld


Vi ser de inte men vi drar stor nytta av deras funktion. Ett fördröjningsmagasin har som funktion att fördröja förflyttning av vattenmassor under mark. Om vatten rör sig för fort och för kraftfullt så kan det leda till stora skador ovan mark. Man kan till och med hamna i situationer där det blir farligt att röra sig på vägar och offentliga platser efter skyfall. Fördröjningsmagasinet är en del av ett dagvattensystem som leder bort vattenmassor på ett säkert sätt.


Marken ovanför dagvattenkassetter och magasin förblir torr och säker att stå på medan vattnet hamnar på rätt plats. Det här är också något som gör att man kan rena vattnet som hamnar i vår natur. Dagvattensystemen förses med filter som tar bort föroreningar som finns på gator och torg och som annars hade följt med dagvattnet ut i naturen.


En maskin som gör mer


När man ska tillverka ett dagvattenmagasin så måste man se till att det kommer att hålla önskad kvalitet. Plast kan låta som ett material som inte är så starkt men så är det inte. Moderna plaster kommer med många fördelar. De ger styrka såväl som lätthet och det är en oslagbar kombination. Med smarta fleroperationsmaskiner som kan mer så lyckas man producera den typ av plastdelar som ska finnas under mark och hålla vår värld säker.


Med en maskin som gör mer så kan man lita på att det färdiga dagvattensystemet håller högsta kvalitet. Man kan också hålla sig till det schema som har satts upp för produktion och installation. Det är inte mindre viktigt. Det är ofta så att man har rätt så snäva ramar för när ett fördröjningsmagasin ska vara klart och monteras.


Då många är involverade i processen så är det verkligen en fördel att jobba med moderna maskiner som kan styras med datorer och som är enkla att läsa av. Detta särskilt då man kanske måste ha fler operatörer som läser av och driver produktionsprocessen vidare.

 

 

 

 


Publicerad 2017-07-04

Sälja företag och börja på nytt med tillverkning

Man kan sälja företag för att börja om på nytt med ett område som kanske inte passar in i det första aktiebolagets verksamhetsbeskrivning men som ändå kan vara relaterat.

Med många år bakom sig inom försäljning av produkter som butiksinredning så kan man ha samlat på sig stor erfarenhet av området. Kanske är man till och med så insatt att man inser vad som fattas hos leverantörerna och tänker sig att man kan fylla en lucka. Det här blir ett spännande prospekt, men det kan också innebära att man måste sälja företag för att börja om från början. Det blir kanske enklare än att göra om aktiebolaget som man redan har för att på så vis ändra riktning och utveckla verksamheten.


Sälja företag för att tillverka möbler


Som försäljare av butiksinredning så vet man givetvis en hel del om vad som efterfrågas och kanske har man upptäckt något som fattas. Då leverantörer inte lyssnar på de tips som man ger så kan det kännas frestande att själv lösa problemet. Kanske är det då dags att sälja företag för att börja om med en helt ny typ av verksamhet, med tillverkning.


Vill man spara tid så är det inte så dumt att ta chansen att sälja bolaget för att avveckla det. Eller så kanske man tänker sig att någon som man känner och litar på kommer att driva försäljningen vidare så att man kan skapa ett samarbete. Hur man ska göra beror en hel del på den tid man har över till att jobba med projekten, och även om det är så att man verkligen har en lämplig partner att sälja företaget till så bör man beakta den tid en ny verksamhet kan ta. Man måste ju lära sig en massa nya saker om tillverkning och det bör man börja med för att undersöka om den tanke man har verkligen kommer att fungera som man tänkt sig.


Då man ska sadla om helt


När det är så att man tänker sig att börja jobba med något helt annat som man på ett eller annat sätt har lärt sig mer om så kan det finnas fördelar med att först avsluta det aktiebolag som man redan driver. Gör man detta själv så handlar det om cirka 8 månader innan allt är klart. Men om man säljer företaget för snabbavveckling så är man fri från det mycket snabbare. Man får också ut pengarna för bolaget på en gång och det kan man ju behöva för att komma igång med den nya verksamheten snabbare.


Lagerbolag kan vara ett bra val


Om man vill starta ett nytt aktiebolag inom det nya området som man vill vara verksam inom så kan lagerbolag bli en bra lösning. Många gånger så är det så att man kan sälja företag och köpa lagerbolag från en och samma tjänst. Det kan bli mycket praktiskt och smidigt och göra att man snabbt är igång med det nya företaget samtidigt som man genast släpper taget om det gamla.

 

 

 

 


Aktuellt

 

2018-02-15

Automatsvarvning som en del av en flerstegsprocess

Automatsvarvning kan ingå i en arbetsprocess där man jobbar snabbare då en maskin klarar av flera moment.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-10-09

Cnc-svarvning för effektiv och flexibel tillverkning

Med cnc-svarvning så får man effektiv och flexibel tillverkning av olika material, och cnc-svarvning är ett utmärkt val då man vill få snabb produktion.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-09-20

Tillverkning av fördröjningsmagasin med smarta industrimaskiner

Med smarta industrimaskiner så kan man snabbt och smidigt tillverka alla delar som krävs för att ett fördröjningsmagasin ska bli klart och fungera på rätt sätt.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-07-04

Sälja företag och börja på nytt med tillverkning

Man kan sälja företag för att börja om på nytt med ett område som kanske inte passar in i det första aktiebolagets verksamhetsbeskrivning men som ändå kan vara relaterat.

 

Läs mer »