Vertikala flerop finns i olika storlekar

Vertikala flerop är de vanligaste fleroperationsmaskinerna som används ute i industrierna idag. De finns i flest modeller och i två olika typer – små och stora.

När man talar om vertikala och horisontella flerop så är de spindelorienteringen man syftar på, inte själva maskinens lutning. Horisontella flerop lämpar sig för fräsning av större delar och minskar behovet för omfräsning vid hålrumsfräsning. Vertikala flerop, som regerar på marknaden av fleroperationsmaskiner, kommer i klassiskt stor modell, men också i mindre varianter som är suveräna för små industrier som har lite plats för dessa monster. Små vertikala flerop lämpar sig också för effektiv produktion då de är lika snabba som de är lätta.

Stora vertikala flerop är stabilare än de små och passar för stora och tunga komponenter. De borrar och fräser med effektivitet och hög precision väldigt stora stycken.

 

Satsa på en flerop av hög kvalitet

Som med alla saker finns det högkvalitativa och lågkvalitativa vertikala flerop att välja bland och vill man ha en maskin som håller för sina uppgifter inom borrning, fräsning och gängning i många år så ska man satsa på en flerop av hög kvalitet. Det finns många fina vertikala flerop att köpa på andrahandsmarknaden och ibland är det en bättre investering än att köpa en ny, men billig, variant.

 

CNC-styrning

Alla flerop, såväl vertikala som horisontella, är stora, tunga industrimaskiner som styrs med ett CNC-system av en CNC-operatör. Det är en fantastisk sak att se hur en inmatad metallbit kommer ut i andra änden helt komplett efter borrning, fräsning och gängning av yttersta precision inuti en flerop. Det är så enkelt, nästan som magi!

Men bakom varje flerop ligger oerhört avancerad teknik, extrem precision och väldigt noggranna beräkningar. Det är viktigt att den CNC-operatör som styr en flerop är väl införstådd med maskintekniken och vet hur en flerop ska hanteras och underhållas. En flerop är inte ett företags billigaste investering, men vill man framställa kvalitativa metallkomponenter snabbt och enkelt, så är dessa maskiner de bästa.

 

Aktuellt

 

2019-01-24

Det går snabbt att tillverka med formverktyg

Med formverktyg så går det snabbare att skapa plastdelar som håller exakta mått och erbjuder fina detaljer.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-06-26

Bra att tänka på då du ska sälja företag

Det finns mycket att tänka på då du ska sälja företag och det är viktigt att du säljer inventarier som fleroperationsmaskiner på rätt sätt.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-06-25

Kantpressar kan vara farliga maskiner

Även moderna kantpressar kan vara farliga maskiner och det är viktigt att jobba med lösningar för operatörernas säkerhet.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-02-15

Automatsvarvning som en del av en flerstegsprocess

Automatsvarvning kan ingå i en arbetsprocess där man jobbar snabbare då en maskin klarar av flera moment.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-10-09

Cnc-svarvning för effektiv och flexibel tillverkning

Med cnc-svarvning så får man effektiv och flexibel tillverkning av olika material, och cnc-svarvning är ett utmärkt val då man vill få snabb produktion.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-09-20

Tillverkning av fördröjningsmagasin med smarta industrimaskiner

Med smarta industrimaskiner så kan man snabbt och smidigt tillverka alla delar som krävs för att ett fördröjningsmagasin ska bli klart och fungera på rätt sätt.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-07-04

Sälja företag och börja på nytt med tillverkning

Man kan sälja företag för att börja om på nytt med ett område som kanske inte passar in i det första aktiebolagets verksamhetsbeskrivning men som ändå kan vara relaterat.

 

Läs mer »