Aktuellt


Publicerad 2018-02-15

Automatsvarvning som en del av en flerstegsprocess

Automatsvarvning kan ingå i en arbetsprocess där man jobbar snabbare då en maskin klarar av flera moment.

Att fleroperationsmaskiner är populära är inte svårt att förstå. Det här är ju industrimaskiner som gör att man kan producera så mycket snabbare. När en maskin klarar det jobb som hade krävt tre olika arbetsstationer tidigare så spar man ju även plats. Det går att utföra automatsvarvning som en del av en flerstegsprocess som utförs på ett mycket flexibelt sätt. På så vis blir skärande bearbetning effektivare än någonsin vilket reflekteras i priset.


Snabbare automatsvarvning än någonsin


Att kunna jobba snabbt är viktigt. Tid är något som det är ont om då man försöker hinna med många olika uppdrag samtidigt. Ibland så blir det förstås så att kunder får vänta då populära verkstadsföretag inte kan ta på sig hur många beställningar som helst på kort tid. Men med fleroperationsmaskiner så är det mycket som har förändrats. De företag som har vågat investera i den nya tekniken klarar mycket mer. Tempot är högre och automatsvarvning kan innebära att man får helt färdiga delar och produkter efter en enda omgång i maskinen.


Precis hur snabbt det kommer att gå beror givetvis på vad man tillverkar. Ibland så får man acceptera att moment som montering kan kräva att man ändå måste skicka en del vidare, och då tar det lite längre tid. Men då man kan få in fler moment i en och samma maskin så får man också plats för mer på verkstaden. Det gör att verksamheten kan utökas med den metallbearbetning som krävs för att på kortare tid slutföra projekt.


Hur ser det ut med kvalitet?


Snabbt är ju bra, men hur ser det ut med kvaliteten? Det sista du vill är ju att en kort leveranstid ska innebära slarv. Då är det bättre att vänta lite längre för att få hög kvalitet som håller länge. Då man investerar i ny butiksinredning eller kanske väljer att byta ut verktyg i maskiner så är kvalitet ett nyckelord. Men faktum är att den nya tekniken där man kan göra mer med en och samma maskin inte betyder att kvaliteten sänks. Tvärtom så förfinar man hela tiden arbetsmetoderna så att produktionen blir ännu bättre.


Viktigt med god kunskap och planering


Nu ska vi komma ihåg att en maskin trots allt är en maskin. Den kan inte tänka själv och måste programmeras på rätt sätt för att ge de goda resultaten. Med tanke på detta så är det verkligen viktigt att verkstaden som erbjuder automatsvarvning som en del av en fleroperationsprocess har kunskapen som krävs för att klara av arbetet på rätt sätt. Med god planering, programmering och översikt av arbetsprocessen så kommer allting att fungera precis så som man har tänkt sig. Då kan slutkunden få en mycket bra produkt till ett skäligt pris.

 

 

 

 


 

Visa alla »

Aktuellt

 

2022-12-14

Citadellet Bolagsservice kan hjälpa till med bolagsstarten

När du ska dra igång ett nytt bolag så kan Citadellet Bolagsservice hjälpa till genom att förse dig med ett lagerbolag som är redo för omedelbar start.

 

Läs mer »

 

 

 

2022-08-25

Vad tillverkas med skärande bearbetning i Sverige?

Svenska industriföretag jobbar med skärande bearbetning för att tillverka delar såväl som färdiga produkter och möbler.

 

Läs mer »

 

 

2022-06-18

Kan laserskärning vara ett bra val för en prototyp?

Det kan vara så att laserskärning blir ett bra val för en prototyp men det här beror givetvis på syfte och det material som prototypen ska ha.

 

Läs mer »

 

 

 

2022-02-09

Legooperatör för trådbockning eller bockning i egen regi

Om det finns möjlighet att utveckla verksamheten med trådbockning kan det vara en möjlighet hellre än att lägga ut trådbockning på legoleverantör.

 

Läs mer »

 

 

 

2021-10-21

Ska du avveckla ab för att undvika tvångslikvidation?

Om du ser att en tvångslikvidation kan bli aktuell då ditt bolag inte fungerar som tänkt kanske det är dags att avveckla ab för att undvika en situation där du tvingas till likvidation.

 

Läs mer »

 

 

 

2020-12-27

Nimonic är ett bra val vid risk för korrosion

I miljöer där det finns en hög risk för korrosion är Nimonic metall ett bra val men det är inte alla verkstäder som kan erbjuda bearbetning av Nimonic.

 

Läs mer »

 

 

 

2020-08-27

Sälja aktiebolag när industrin bromsar in

Den som planerat sälja aktiebolag under våren 2020 fick kanske ändra om i planerna för svensk industriproduktion minskade mer än väntat då Coronakrisen var som värst.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-08-18

Spännande fakta om laserskärning

Här är några spännande fakta om laserskärning som är en populär beskärningsmetod inom metallindustrin.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-07-20

Effektiv automatsvarvning i Gnosjö

Det finns effektiv automatsvarvning i Gnosjö och här är några av de främsta anledningarna till att resultaten kan bli så goda.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-06-29

Kan en maskinist likvidera aktiebolag?

En maskinist kan likvidera aktiebolag helt själv men det kan vara smart att låta en bolagsservice ta hand om detta.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-06-07

För IBM började det med stansmaskiner

IBMs grundare Hermans Holleriths tabellmaskin var inspirerad av den första typen av stansmaskiner som var manuella stansar på tåg.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-05-01

Mer än trådbockning på samma verkstad

En allsidig metallverkstad kan klara av mer än trådbockning i samma lokaler och det kan spara mycket tid och pengar.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-01-24

Det går snabbt att tillverka med formverktyg

Med formverktyg så går det snabbare att skapa plastdelar som håller exakta mått och erbjuder fina detaljer.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-06-26

Bra att tänka på då du ska sälja företag

Det finns mycket att tänka på då du ska sälja företag och det är viktigt att du säljer inventarier som fleroperationsmaskiner på rätt sätt.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-06-25

Kantpressar kan vara farliga maskiner

Även moderna kantpressar kan vara farliga maskiner och det är viktigt att jobba med lösningar för operatörernas säkerhet.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-02-15

Automatsvarvning som en del av en flerstegsprocess

Automatsvarvning kan ingå i en arbetsprocess där man jobbar snabbare då en maskin klarar av flera moment.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-10-09

Cnc-svarvning för effektiv och flexibel tillverkning

Med cnc-svarvning så får man effektiv och flexibel tillverkning av olika material, och cnc-svarvning är ett utmärkt val då man vill få snabb produktion.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-09-20

Tillverkning av fördröjningsmagasin med smarta industrimaskiner

Med smarta industrimaskiner så kan man snabbt och smidigt tillverka alla delar som krävs för att ett fördröjningsmagasin ska bli klart och fungera på rätt sätt.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-07-04

Sälja företag och börja på nytt med tillverkning

Man kan sälja företag för att börja om på nytt med ett område som kanske inte passar in i det första aktiebolagets verksamhetsbeskrivning men som ändå kan vara relaterat.

 

Läs mer »