Aktuellt


Publicerad 2017-07-04

Sälja företag och börja på nytt med tillverkning

Man kan sälja företag för att börja om på nytt med ett område som kanske inte passar in i det första aktiebolagets verksamhetsbeskrivning men som ändå kan vara relaterat.

Med många år bakom sig inom försäljning av produkter som butiksinredning så kan man ha samlat på sig stor erfarenhet av området. Kanske är man till och med så insatt att man inser vad som fattas hos leverantörerna och tänker sig att man kan fylla en lucka. Det här blir ett spännande prospekt, men det kan också innebära att man måste sälja företag för att börja om från början. Det blir kanske enklare än att göra om aktiebolaget som man redan har för att på så vis ändra riktning och utveckla verksamheten.


Sälja företag för att tillverka möbler


Som försäljare av butiksinredning så vet man givetvis en hel del om vad som efterfrågas och kanske har man upptäckt något som fattas. Då leverantörer inte lyssnar på de tips som man ger så kan det kännas frestande att själv lösa problemet. Kanske är det då dags att sälja företag för att börja om med en helt ny typ av verksamhet, med tillverkning.


Vill man spara tid så är det inte så dumt att ta chansen att sälja bolaget för att avveckla det. Eller så kanske man tänker sig att någon som man känner och litar på kommer att driva försäljningen vidare så att man kan skapa ett samarbete. Hur man ska göra beror en hel del på den tid man har över till att jobba med projekten, och även om det är så att man verkligen har en lämplig partner att sälja företaget till så bör man beakta den tid en ny verksamhet kan ta. Man måste ju lära sig en massa nya saker om tillverkning och det bör man börja med för att undersöka om den tanke man har verkligen kommer att fungera som man tänkt sig.


Då man ska sadla om helt


När det är så att man tänker sig att börja jobba med något helt annat som man på ett eller annat sätt har lärt sig mer om så kan det finnas fördelar med att först avsluta det aktiebolag som man redan driver. Gör man detta själv så handlar det om cirka 8 månader innan allt är klart. Men om man säljer företaget för snabbavveckling så är man fri från det mycket snabbare. Man får också ut pengarna för bolaget på en gång och det kan man ju behöva för att komma igång med den nya verksamheten snabbare.


Lagerbolag kan vara ett bra val


Om man vill starta ett nytt aktiebolag inom det nya området som man vill vara verksam inom så kan lagerbolag bli en bra lösning. Många gånger så är det så att man kan sälja företag och köpa lagerbolag från en och samma tjänst. Det kan bli mycket praktiskt och smidigt och göra att man snabbt är igång med det nya företaget samtidigt som man genast släpper taget om det gamla.

 

 

 

 


 

Visa alla »

Aktuellt

 

2022-12-14

Citadellet Bolagsservice kan hjälpa till med bolagsstarten

När du ska dra igång ett nytt bolag så kan Citadellet Bolagsservice hjälpa till genom att förse dig med ett lagerbolag som är redo för omedelbar start.

 

Läs mer »

 

 

 

2022-08-25

Vad tillverkas med skärande bearbetning i Sverige?

Svenska industriföretag jobbar med skärande bearbetning för att tillverka delar såväl som färdiga produkter och möbler.

 

Läs mer »

 

 

2022-06-18

Kan laserskärning vara ett bra val för en prototyp?

Det kan vara så att laserskärning blir ett bra val för en prototyp men det här beror givetvis på syfte och det material som prototypen ska ha.

 

Läs mer »

 

 

 

2022-02-09

Legooperatör för trådbockning eller bockning i egen regi

Om det finns möjlighet att utveckla verksamheten med trådbockning kan det vara en möjlighet hellre än att lägga ut trådbockning på legoleverantör.

 

Läs mer »

 

 

 

2021-10-21

Ska du avveckla ab för att undvika tvångslikvidation?

Om du ser att en tvångslikvidation kan bli aktuell då ditt bolag inte fungerar som tänkt kanske det är dags att avveckla ab för att undvika en situation där du tvingas till likvidation.

 

Läs mer »

 

 

 

2020-12-27

Nimonic är ett bra val vid risk för korrosion

I miljöer där det finns en hög risk för korrosion är Nimonic metall ett bra val men det är inte alla verkstäder som kan erbjuda bearbetning av Nimonic.

 

Läs mer »

 

 

 

2020-08-27

Sälja aktiebolag när industrin bromsar in

Den som planerat sälja aktiebolag under våren 2020 fick kanske ändra om i planerna för svensk industriproduktion minskade mer än väntat då Coronakrisen var som värst.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-08-18

Spännande fakta om laserskärning

Här är några spännande fakta om laserskärning som är en populär beskärningsmetod inom metallindustrin.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-07-20

Effektiv automatsvarvning i Gnosjö

Det finns effektiv automatsvarvning i Gnosjö och här är några av de främsta anledningarna till att resultaten kan bli så goda.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-06-29

Kan en maskinist likvidera aktiebolag?

En maskinist kan likvidera aktiebolag helt själv men det kan vara smart att låta en bolagsservice ta hand om detta.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-06-07

För IBM började det med stansmaskiner

IBMs grundare Hermans Holleriths tabellmaskin var inspirerad av den första typen av stansmaskiner som var manuella stansar på tåg.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-05-01

Mer än trådbockning på samma verkstad

En allsidig metallverkstad kan klara av mer än trådbockning i samma lokaler och det kan spara mycket tid och pengar.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-01-24

Det går snabbt att tillverka med formverktyg

Med formverktyg så går det snabbare att skapa plastdelar som håller exakta mått och erbjuder fina detaljer.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-06-26

Bra att tänka på då du ska sälja företag

Det finns mycket att tänka på då du ska sälja företag och det är viktigt att du säljer inventarier som fleroperationsmaskiner på rätt sätt.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-06-25

Kantpressar kan vara farliga maskiner

Även moderna kantpressar kan vara farliga maskiner och det är viktigt att jobba med lösningar för operatörernas säkerhet.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-02-15

Automatsvarvning som en del av en flerstegsprocess

Automatsvarvning kan ingå i en arbetsprocess där man jobbar snabbare då en maskin klarar av flera moment.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-10-09

Cnc-svarvning för effektiv och flexibel tillverkning

Med cnc-svarvning så får man effektiv och flexibel tillverkning av olika material, och cnc-svarvning är ett utmärkt val då man vill få snabb produktion.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-09-20

Tillverkning av fördröjningsmagasin med smarta industrimaskiner

Med smarta industrimaskiner så kan man snabbt och smidigt tillverka alla delar som krävs för att ett fördröjningsmagasin ska bli klart och fungera på rätt sätt.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-07-04

Sälja företag och börja på nytt med tillverkning

Man kan sälja företag för att börja om på nytt med ett område som kanske inte passar in i det första aktiebolagets verksamhetsbeskrivning men som ändå kan vara relaterat.

 

Läs mer »