Aktuellt


Publicerad 2017-10-09

Cnc-svarvning för effektiv och flexibel tillverkning

Med cnc-svarvning så får man effektiv och flexibel tillverkning av olika material, och cnc-svarvning är ett utmärkt val då man vill få snabb produktion.

När man tar en titt på modern svarvning så blir det tydligt att cnc-svarvning är den metod som väldigt många väljer att jobba med. Det finns goda anledningar till detta. Med en cnc-svarv så får man skärande bearbetning som är otroligt effektiv och mycket flexibel. Det här beror på flera olika saker och inte minst på att den här typen av svarv är en slags fleroperationsmaskin som kan göra många saker samtidigt. På så vis så får man en produktion som är snabb och som ger delar och produkter som håller mycket hög kvalitet.


Cnc-svarvning ger flexibel produktion


Flexibilitet är något som man har ett stort behov av på en verkstad. Varje projekt är unikt och man behöver svarvar och industrimaskiner som klarar av olika typer av uppdrag. När man tillverkar delar och produkter med cnc-svarvning så drar man stor nytta av datortekniken. Man programmerar en dator som sedan kommunicerar med svarven och talar om vad den ska göra. Man kan alltså i förväg lägga upp tillverkningsprocessen och lita på att svarven kommer att jobba på, moment efter moment, med de verktyg som krävs för att få rätt form och design.


När man är redo för en ny produktion så får cnc-svarven nya instruktioner från datorn och detta ger en flexibilitet som gör det möjligt för verkstaden att erbjuda många olika projekt på kort tid. Produkterna som man kan skapa på detta sätt är många och varierade. Butiksinredning, fästelement, nya maskiner och mer är sådant som kommer till med hjälp av cnc-svarvningen.


Möjlighet att jobba med olika material


Något som man kanske inte alltid tänker på är att en och samma cnc-svarv kan utföra skärande bearbetning på många olika material. Det rör sig alltså inte bara om metallbearbetning. Man kan skära i plast såväl som i trä, och faktum är att det inte är så ovanligt att dessa material sedan kombineras. En verkstad kan på så vis med en svarv få fram färdiga möbler och produkter som är redo att användas och som inkluderar olika material som har sammanfogats på ett mycket smart sätt.


Svarvade detaljer kan kombineras för att erbjuda bättre styrka såväl som skönhet och det ger många möjligheter för designers som är med om att utveckla nya möbler och produkter. Då man kan lita på att industrimaskinerna klarar jobbet med fin kvalitet så kan man skapa bättre kvalitet även för sammanhang där man normalt sett kanske inte hade lagt så stor energi på skönhet och bekväm form.


Maskiner som kan göra flera saker samtidigt


Moderna cnc-svarvar är fleroperationsmaskiner som kan innehålla olika verktyg som gör olika saker på samma gång. Det här är spännande och något som leder till att produktionskostnader sänks. Med cnc-svarvning så kan man i stort sett mata in ett material i maskinen för att sedan få en färdig produkt då verktygen är klara med sin bearbetning. Det här är fortfarande något som revolutionerar vår industri och som gör att delar och produkter bara blir bättre och bättre i takt med att de som designar och programmerar drar nytta av maskinernas förmåga.

 

 

 

 


 

Visa alla »

Aktuellt

 

2022-12-14

Citadellet Bolagsservice kan hjälpa till med bolagsstarten

När du ska dra igång ett nytt bolag så kan Citadellet Bolagsservice hjälpa till genom att förse dig med ett lagerbolag som är redo för omedelbar start.

 

Läs mer »

 

 

 

2022-08-25

Vad tillverkas med skärande bearbetning i Sverige?

Svenska industriföretag jobbar med skärande bearbetning för att tillverka delar såväl som färdiga produkter och möbler.

 

Läs mer »

 

 

2022-06-18

Kan laserskärning vara ett bra val för en prototyp?

Det kan vara så att laserskärning blir ett bra val för en prototyp men det här beror givetvis på syfte och det material som prototypen ska ha.

 

Läs mer »

 

 

 

2022-02-09

Legooperatör för trådbockning eller bockning i egen regi

Om det finns möjlighet att utveckla verksamheten med trådbockning kan det vara en möjlighet hellre än att lägga ut trådbockning på legoleverantör.

 

Läs mer »

 

 

 

2021-10-21

Ska du avveckla ab för att undvika tvångslikvidation?

Om du ser att en tvångslikvidation kan bli aktuell då ditt bolag inte fungerar som tänkt kanske det är dags att avveckla ab för att undvika en situation där du tvingas till likvidation.

 

Läs mer »

 

 

 

2020-12-27

Nimonic är ett bra val vid risk för korrosion

I miljöer där det finns en hög risk för korrosion är Nimonic metall ett bra val men det är inte alla verkstäder som kan erbjuda bearbetning av Nimonic.

 

Läs mer »

 

 

 

2020-08-27

Sälja aktiebolag när industrin bromsar in

Den som planerat sälja aktiebolag under våren 2020 fick kanske ändra om i planerna för svensk industriproduktion minskade mer än väntat då Coronakrisen var som värst.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-08-18

Spännande fakta om laserskärning

Här är några spännande fakta om laserskärning som är en populär beskärningsmetod inom metallindustrin.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-07-20

Effektiv automatsvarvning i Gnosjö

Det finns effektiv automatsvarvning i Gnosjö och här är några av de främsta anledningarna till att resultaten kan bli så goda.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-06-29

Kan en maskinist likvidera aktiebolag?

En maskinist kan likvidera aktiebolag helt själv men det kan vara smart att låta en bolagsservice ta hand om detta.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-06-07

För IBM började det med stansmaskiner

IBMs grundare Hermans Holleriths tabellmaskin var inspirerad av den första typen av stansmaskiner som var manuella stansar på tåg.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-05-01

Mer än trådbockning på samma verkstad

En allsidig metallverkstad kan klara av mer än trådbockning i samma lokaler och det kan spara mycket tid och pengar.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-01-24

Det går snabbt att tillverka med formverktyg

Med formverktyg så går det snabbare att skapa plastdelar som håller exakta mått och erbjuder fina detaljer.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-06-26

Bra att tänka på då du ska sälja företag

Det finns mycket att tänka på då du ska sälja företag och det är viktigt att du säljer inventarier som fleroperationsmaskiner på rätt sätt.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-06-25

Kantpressar kan vara farliga maskiner

Även moderna kantpressar kan vara farliga maskiner och det är viktigt att jobba med lösningar för operatörernas säkerhet.

 

Läs mer »

 

 

 

2018-02-15

Automatsvarvning som en del av en flerstegsprocess

Automatsvarvning kan ingå i en arbetsprocess där man jobbar snabbare då en maskin klarar av flera moment.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-10-09

Cnc-svarvning för effektiv och flexibel tillverkning

Med cnc-svarvning så får man effektiv och flexibel tillverkning av olika material, och cnc-svarvning är ett utmärkt val då man vill få snabb produktion.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-09-20

Tillverkning av fördröjningsmagasin med smarta industrimaskiner

Med smarta industrimaskiner så kan man snabbt och smidigt tillverka alla delar som krävs för att ett fördröjningsmagasin ska bli klart och fungera på rätt sätt.

 

Läs mer »

 

 

 

2017-07-04

Sälja företag och börja på nytt med tillverkning

Man kan sälja företag för att börja om på nytt med ett område som kanske inte passar in i det första aktiebolagets verksamhetsbeskrivning men som ändå kan vara relaterat.

 

Läs mer »